Beste bezoeker,Logo NVR 2020

Welkom op de website van de Nierpatiënten Vereniging Radboud,

Op onze website vindt u een diversiteit aan informatie over onze nierpatiëntenvereniging. Jaarlijks
organiseren wij activiteiten zoals de themacontactdag, een samenzijn rondom Kerst en uiteraard
een Algemene Ledenvergadering (ALV), die wij meestal combineren met een presentatie van één
van de specialisten, nefrologen en/of zorgprofessionals van het Radboudumc. Tevens hebben wij
elk jaar een uitstapje, zodat men zich even geen patiënt hoeft te voelen.
Elke maand is de N.V.R.
een dag aanwezig op de dialyse-afdeling (N.V.R. loket), voor een luisterend oor en het geven van
informatie of beantwoorden van vragen.
Elk jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd met de
medewerkers van STAP (Steun en Advies Punt van de Nierpatiënten Vereniging Nederland), waarbij
u wordt voorgelicht over zaken als werk en inkomen, WMO, studie, etc., waar u als patiënt tegenaan
zou kunnen lopen.


De patiëntenvereniging wordt vaak gevraagd om ervaringsdeskundigen in te schakelen bij diverse onderwijsinstanties zoals bij de Radboudumc Health Academy en de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Tevens wordt onze medewerking gevraagd in het Radboudumc bij diverse projecten zoals “Stel de 3 goede vragen”, StudentMeetsPatiënt en BYOP (Bring Your Own Student). Verder hebben wij gedurende het jaar diverse contacten met de dialyseafdeling, de verpleegafdeling, de polikliniek van de afdeling Nierziekten van het Radboudumc en de centrale Patiënten Advies Raad (PAR). Samen zijn wij er voor u.

Wij proberen er op een zo goed mogelijke manier voor de patiënt, de partner, de ouders, de mantelzorgers, donoren, familie en vrienden van de patiënt te zijn. In de gezamenlijke nieuwsbrief van de afdeling Nierziekten en de N.V.R. leest u nog meer over onze vereniging. Indien u op zoek bent naar lotgenotencontact of een antwoord op een vraag welke u aan ons wilt stellen, staan wij ervoor open om u te helpen. Aarzel niet ons te mailen (of te bellen). Indien wij geen antwoord weten, kunnen wij u wellicht advies geven en verwijzen naar de persoon of instantie die voor u wel een antwoord of advies heeft.
Wij hopen dat u door onze website te bezoeken een impressie krijgt van de activiteiten van de Nierpatiënten Vereniging Radboud en dat u op een laagdrempelige manier met ons contact kunt maken. Hebt u tips, of wilt u lid worden; wij verwelkomen u graag!

De N.V.R. is opgericht door een samenwerking van patiënten en zorgprofessionals in 2002. In 2017 hebben wij het 15-jarig bestaan mogen vieren. Op naar het 20-jarig jubileum in 2022!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en vrijwilligers N.V.R.

N.B. Heeft u interesse of kent u iemand die belangstelling heeft voor een bestuursfunctie bij onze patiëntenvereniging? Bij contact kunt u de vacatures lezen. Voor vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..