Op zondag 3 juli organiseerde NVR de jaarlijkse Familiedag. Het was een zeer geslaagde dag! Dank allen dat jullie er waren.

Hieronder een verslag van een deelnemer:

Eindelijk na 2 jaar een familiedag met zijn allen! Leuk om iedereen weer te zien; een feest!

“Al gauw was ik in het centrum van Wijchen. We kregen een heerlijke lunch met natuurlijk een kroket erbij. Daarna de straat oversteken en kwamen we in een andere tijd: een mooie tuin en een prachtig kasteel! En ik kwam daar iemand tegen uit een andere tijd. Hij heet Don Emanuel en was getrouwd met Emilia van Nassau. Zij heeft het kasteel laten bouwen. Zij waren de eerste bewoners van het kasteel. De broer van Emilia was er niet mee eens dat zij ging trouwen met Don Emanuel want zij was katholiek en hij protestant. Een hoop gedoe, en uiteindelijk gingen ze scheiden, zo sneu. Emanuel is er nog verdrietig van.

         

Daarna kregen we een rondleiding. Er zijn wat verbouwingen geweest en het kasteel heeft veel doorstaan al die jaren: brand, oorlog, overstroming. En heel wat functies. Er hingen ook portretten van alle burgemeesters die er zijn geweest. Ook was er een kelder waar we in konden; zelfs met rolstoel. Daar was de keuken, want de kok en dienstmeisjes mochten niet in de eetkamer komen en ging het eten met een liftje omhoog. Er is nu een prachtige trap in de kelder die je kan transformeren tot een rolstoel liftje. Prachtig gedaan. Daarna nog wat gedronken. Het was een hele leuke dag!

Bedankt bestuur, ik heb genoten en wil vooral Harrie bedanken. Eindelijk kon het doorgaan! Voor mij was het een zeer geslaagde dag en volgens mij voor iedereen. Ik kan iedereen aanraden om een keer daar naartoe te gaan. Wijchen is een leuk gezellig dorp met een mooi kasteel.”

Els Willems

Lid NVR


De familiedag is voor de leden en hun naasten (partner/mantelzorger en/of gezinsleden). Daarom is er een mogelijkheid om meerdere introducés mee te nemen op deze dag.

Het programma:

  • 11.30 uur – binnenkomst / inloop
  • 12.00 uur – start lunch in Grand Café-Restaurant Sterrebosch
  • 14.30/14.45 uur – vertrek naar het tegenover gelegen Museum Kasteel Wijchen
  • 15.00 uur – rondleiding door Kasteelvrouwe of Kasteelheer in het Museum Kasteel Wijchen
  • 16.00 uur – Museumbezoek op eigen gelegenheid en tijd voor een kop koffie met elkaar ter afsluiting van de dag.
  • 17.00 uur – einde familiedag.

Bekijk hier de uitnodiging.