Kinderen met een nierziekte staan al vroeg in hun leven voor enorme uitdagingen en er is nog geen kans op genezing. Daarom lanceert de Nierstichting Kidnie, in samenwerking met alle kindernefrologische centra in Nederland. Deze unieke krachtenbundeling moet ervoor zorgen dat alle kinderen met een nierziekte een kans krijgen op genezing. “Het is hoog tijd”, aldus Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “We zijn vastberaden om deze kinderen een zorgeloze toekomst te geven.”

De missie van Kidnie is om binnen tien jaar 25% van de kinderen met een nierziekte te kunnen genezen. De weg hier naartoe is alleen mogelijk door sterke krachtenbundeling. Zo zoekt Kidnie de samenwerking op met partners, actievoerders, ambassadeurs en donateurs om het baanbrekende onderzoek te financieren. “Wanneer de puzzelstukjes op hun plek vallen, kan Kidnie veel kinderen met verschillende nierziekten tegelijk helpen”, aldus Schreuder.

Op zondag 18 februari is Kidnie officieel gelanceerd op de Jaap Eden baan in Amsterdam, samen met betrokkenen uit de kindernefrologie, kinderen met een nierziekte en hun familie.